Je eigen uitstoot verlagen? Dit kun je doen!

Dat er wat moet gebeuren aan de uitstoot die we produceren, dat laat niemand koud. Niet alleen de politici en actiegroepen zijn er mee bezig, maar ook de normale bevolking. Er zijn best een hoop acties die je kunt nemen om je CO2-uitstoot te verminderen.

Op deze pagina proberen we je te helpen de eerste stappen te zetten.

Call to actions Call to action 2

Dat er wat moet gebeuren aan de uitstoot die we produceren, dat laat niemand koud. Niet alleen de politici en actiegroepen zijn er mee bezig, maar ook de normale bevolking. Iedereen kan namelijk helpen met de uitstoot verminderen. De aanpak op wereldwijde schaal begint namelijk bij jezelf. Er zijn best een hoop acties die je kunt nemen om je CO2-uitstoot te verminderen. De vraag zit hem er vaak in dat mensen niet weten hoe. Op deze pagina proberen we je te helpen de eerste stappen te zetten.

1 – Schakel je elektrische apparaten wanneer je ze niet gebruikt

Zet een apparaat uit wanneer je deze niet gebruikt, of beter trek de stekker uit de muur als je het apparaat al helemaal niet gebruikt. Probeer zo veel mogelijk elektrische apparaten uit te schakelen. Niet alleen thuis, maar ook op kantoor. Zet je monitor uit, zet je computer uit. En nee, jij bent waarschijnlijk niet degene die de elektriciteit moet betalen, maar je baas. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je op kantoor niet kan meewerken aan het verspillen van elektriciteit. Schakel daarbij ook alle lichten uit wanneer je vertrekt. (Let wel even op of die ene collega niet nog aan het werk is verstopt achter zijn scherm! Wel zo aardig.)

2 – Diepvriezer ontdooien en airco vermijden

Zorg ervoor dat je minimaal 2 keer per jaar de diepvriezer ontdooit. Op deze manier kun je heel wat energie besparen. Ook airconditioning verbruikt veel energie. Uiteraard is het aangenaam met airco in huis, maar deze airco-installatie verbruikt ook veel energie. Er bestaan heel wat andere manieren om af te koelen tijdens de warme dagen. Voorbeelden hiervan zijn een boswandeling of een frisse duik in een vijver.